Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Publicaties

Lees hier méér over evidence-based literatuur voor de diëtist, de Belgische initiatieven en databanken met evidence-based richtlijnen voor je praktijk. Vragen? Contacteer erika.vanhauwaert@ucll.be.
The Medical Nutrition International Industry is pleased to announce the publication of its Medical Nutrition Dossier "Better Care through better nutrition: value and effects of medical nutrition".
Dit behandelingsprotocol is een initiatief van het LMN Brugge - Oostende - Houtland waarbij endocrinologen, bariatrisch chirurgen, huisartsen, diëtisten, kinesitherapeuten, psychologen en apothekers uit deze regio samen met het zeepreventorium en het Logo tot deze realisatie kwamen.
Eerstelijnszones Vlaanderen Ledenpublicatie
Het Agentschap Zorg-en-Gezondheid publiceerde op 8 maart 2018 de lijst van goedgekeurde eerstelijnszones. In deze zones starten de gemeenten nu met het uittekenen van het inhoudelijk project voor en met personen met een zorgnood Je vind het persbericht en een overzicht hieronder.
Ontdek hier de digitale folder van de Commissie Diëtisten Gehandicaptenzorg (DGZ)
Huishoudelijk reglement Ledenpublicatie
Lees hier het huishoudelijk reglement van de VBVD, goedgekeurd op de ALV van 12/07/2017
De VBVD ontving van EFAD de geupdate versie van het “Nutrition Care Process” model. We onderzoeken nog de mogelijkheid om een Nederlandstalige vertaling te maken.
De VBVD vindt het een gemiste kans om enkel in te zetten op een vergoeding van de behandeling van (extreem) overgewicht via operaties. Zij pleit voor de terugbetaling van een bezoek aan de diëtist.
"Het advies van de diëtist biedt de beste garantie op zowel preventie van welvaartsziekten als van voedingstekorten, eetobsessie en eetstoornissen", schrijft Veerle Huysmans samen met een groep docenten en studenten voedings- en dieetkunde van Thomas More Kempen en Erasmus Hogeschool Brussel.